Wednesday, October 6, 2010

Tips Meningkatkan Trafik Melalui Gambar Lucu

Post sebelum ini aku ada share tips meningkatkan trafik dengan komen. Jadi hari ini sebagai tips kedua ialah menaikkan trafik blog dan website dengan post gambar-gambar lucu di dalam blog. Terdapat banyak gambar lucu yang korang semua boleh cari melalui pak cik angkat korang tu. Iaitu pak cik Google. Die ada banyak simpan gambar lucu dan kelakar.

Tapi perlu diigatkan supaya anda mencipta kelainan sikit dalam post anda sebab gambar kelakar dan lucu nie dah banyak blogger lain sharekan di blog mereka. Korang boled cipta kelainan dengan menyediakan dialog yang bangang tahap gaban, atau apa saja yang boleh menambahkan lagi kelucuan gambar tersebut. Lagi bagus kalau anda sendiri yang create atau cipta gambar kelakar dan lucu tu. Sudah tentu akan lain dari yang lain.
Contoh Gambar Lucu dan Kelakar : Dari Pak Cik Google

Seperti kita tahu, ramai pekerja mencari sumber yang boleg menghilangkan stres mereka dan antaranya adalah gambar kelakar dan lucu. Jadi, ambillah kesempatan ini dengan postkan gambar kelakar di blog korang bertujuan menaikkan trafik blog korang.

Sekian tips meningkatkan trafik blog kali ini.

2 comments:

  1. Anda juga boleh join group Kelab blogger syoknya download kat facebook.Kerana setiap minggu inbox facebook anda akan dikirimkan link download beratus gambar2 lucu yg x ada pada pakcik google.

    http://www.facebook.com/jy.pc.geek#!/group.php?gid=149292855096938

    ReplyDelete
  2. terima kasih for sharing link

    ReplyDelete